Veteriner Fakültesi

Akademik Birimler / Fakülteler

Fakültenin şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 6 km’dir. Toplu taşıma araçları ve özel araç ile Fakülteye kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Öğrencinin herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan sağlık güvencesi olmaması durumunda, üniversite sağlık güvence desteği sağlamaktadır. Öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında, özel yurtlarda veya ev kiralama yoluyla barınma ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Fakülte Hayvan Hastanesi veya anabilim adlı laboratuarlarında staj yapılabilmektedir. Ayrıca öğrenciler fakülte dışındaki çeşitli kamu veya özel kuruluşlarda da staj yapabilmektedir.
ADÜ Veteriner Fakültesi, Avrupa Üniversiteleri Öğrenci Değişimi Programı (ERASMUS) kapsamında 11 Avrupa ülkesinden (Almanya, Avusturya, İngiltere, İtalya, İspanya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovakya) 14 Veteriner Fakültesi ile ikili anlaşma yapmıştır. Bu zamana kadar Erasmus öğrencisi olarak eğitiminin bir veya iki yarıyılını yurtdışında tamamlamak isteyen her öğrenci için yeterli sayıda kontenjan bulunmuştur. Ayrıca öğrenciler Erasmus staj öğrencisi olarak stajlarını Avrupa’daki herhangi bir kamu veya özel kuruluşta yapabilmektedir.
Tanıtım Filmini İzle
Tanıtım Kataloğunu İncele